REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurkové košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová příloha z okurek naplněných mletým masem, žloutkem a kořením, grilovaná na roštu grilu.


Ingredience:
1 kssilnější salátové okurky
1 ksžloutku
250 gmletého vepřového masa
majoránka
mletá paprika
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme žloutek, sůl, majoránku a promícháme
2. Salátovou okurku omyjeme, osušíme, nakrájíme na řezy silné 5 cm, vyhloubíme jamky hluboké asi 2 cm a kraje košíčků mírně na 3 místech nařízneme
3. Košíčky naplníme mletým masem, poprášíme mletou paprikou i mletým pepřem a potřeme olejem
4. Pak grilujeme na grilu s horním topným tělesem 12-15 minut.

Doporučení:

Můžeme také použít na obložené mísy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy