REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nekynuté švestkové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto namíchané z polohrubé mouky, teplého mléka, másla, špetky soli a jednoho vajíčka, vyválené do tvaru hada, do plátků těsta zabalené celé švestky, knedlíčky uvařené ve vodě a podávané hojně posypané rozemletým mákem smíchaným s cukrem, přelité rozpuštěným máslem.


Ingredience:
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekhorkého mléka
1 vrchovatou lžičkumásla
1 ksvejce
švestky
špetka soli
voda na uvaření švestek
mouka na pomoučení pracovní plochy a vyválení těsta
cukr promíchaný s pomletým mákem a rozpuštěné máslo (máslová drobenka)

Postup:

1. Polohrubou mouku v míse zalijeme vařicím mlékem, ve kterém jsme rozpustili kousek másla, rozmícháme a ještě do horké hmoty rozklepneme 1 ks vejce, vypracujeme hladké těsto, které nebude lepit
2. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme dlouhého hada, těsto rukou zploštíme a poskládáme na něj švestky s většími rozestupy, mezi každou švestkou pak těsto překrojíme 3. Postupně švestky zabalíme do těsta a vkládáme je do vařící vody, až vyplavou, tedy asi po 7 minutách, knedlíky vytáhneme pomocí sítka, okapané dáme do mísy
4. Švestkové knedlíky servírujeme hojně posypané cukrem smíchaným s pomletým mákem a přelité rozpuštěným máslem, nebo je můžeme také posypat máslovou drobenkou.

Doporučení:

Síla těsta se dělá od úplně tenkého, že švestka prosvítá, až trochu silnější, jak kdo má rád.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy