REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Naložené lagenárie

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lagenárii, nebo také indickou okurku zavařujeme jen mladou, oloupanou a většinou zbavenou jadřince a to třeba v klasickém nálevu na okurky.


Ingredience:
lagenárie (indické okurky)
Na nálev:
150-200 gcukru
30 gsoli
3 dclocta
1 lvody

Postup:

1. Nejprve si připravíme nálev; vodu s octem smícháme, přidáme cukr a sůl, pozvolna přivedeme k varu, ale nevaříme, necháme vychladnout
2. Mladé plody lagenárie oloupáme, rozpůlíme, semena buď vyjmeme, nebo, pokud jsou plody ještě opravdu malé a jejich semeník je moc pevný, necháme semena v rostlině
3. Zeleninu nakrájíme na kostky nebo řezy, naskládáme do sklenic a zalijeme nálevem
4. Láhve důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy