REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Naložená rebarbora

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špalíky oloupané rebarbory naložené v sladkém nálevu.


Ingredience:
1,5 kgrebarbory
500 gcukru
1 lvody
1 kscitrónu
zavařovací sklenice

Postup:

1. Omytou a oloupanou rebarboru nakrájíme na stejně dlouhé špalíky
2. Z vody, cukru a nastrouhané kůry z 1/
2 ks citrónu svaříme nálev na kompot
3. Špalíky vyskládáme do zavařovacích sklenic a zalijeme je horkým nálevem
4. Zavařujeme asi 25 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Nálev můžeme spestřit pomerančovou kůrou, skořicí a několika hřebíčky, po svaření vše vytáhneme.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy