REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Naložená červená řepa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená červená řepa nakrájená na nudličky, naložená spolu s křenem, zavařená ve sladkokyselém nálevu. Tento salát lze konzumovat přímo, nebo dále použít jako polotovar dle příslušných receptur.


Ingredience:
5 kgčervené řepy
čerstvý křen
voda
Na nálev:
2 lvody
0,5 locta
1 lžícecukru
sůl

Postup:

1. Červenou řepu povaříme asi 1 hodinu v neosolené vodě, pak ji oloupáme a nakrájíme na nudličky, kostičky, nebo nastrouháme na slzičkovém struhadle
2. Na řepu nalijeme nálev připravený z vody, octa, cukru a soli (nevaříme, jen necháme cukr ve vodě rozpustit), promícháme a přidáme ještě nastrouhaný křen
3. Vše opět promícháme, naplníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Kdo nemá rád křen, může ho vynechat. Také se do takto upravené řepy může dát do každé sklenice několik semínek fenyklu.

Poznámka:

Červená řepa velmi barví a kdo s ní pracuje by měl použít rukavice, nejlépe chirurgické.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy