REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný hrášek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nálev na sterilaci zeleniny.


Ingredience:
1 lvody
100 gcukru
30 gsoli
200 ml8 % octa
10 kstablet sladidla Deko

Postup:

1. Hrášek vybereme z lusků
2. Naplníme sklenice hráškem a zalijeme nachystaným lákem
3. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic)
4. Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu (85 °C)
5. Po uplynutí předepsané doby (20 minut) sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru
6. Necháme vychladnout
7. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.

Doporučení:

Nálev lze připravit i z průmyslových směsí jako např. Nova, Pikanta…. Pro diabetiky existují speciální směsi označené symbolem Dia.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy