REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný česnek ve vinném nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stroužky česneku sterilované v nálevu z bílého vína, cukru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na 1 sklenici s objemem 720 ml:
250 gčesneku
50 gkrystalového cukru
200 mlbílého vína
100 mlocta
100 mlvody
1 lžičkaoleje
1 ksbobkového listu
1 kshřebíčku
1 kskuličky pepře
1 kskuličky nového koření
1 kschilli papričky
špetka soli

Postup:

1. Z bílého vína, octa, vody, krystalového cukru, oleje, bobkového listu, pepře, nového koření, hřebíčku, omyté, na drobno nakrájené chilli papričky a soli připravíme nálev, který můžeme promíchat za studena nebo prohřát
2. Stroužky česneku oloupeme
3. Do čistě vymyté sklenice naskládáme stroužky česneku, zalijeme připraveným nálevem a sterilujeme 15 minut při teplotě 100 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy