REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný česnek v soli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česnek konzervovaný podle tohoto receptu vydrží ve sklenicích cca půl roku. Hodí se na dochucení omáček, polévek, na potírání masa …


Ingredience:
1 kgčesneku
300 gztuženého tuku 100 %
300 gsoli

Postup:

1. Česnek oloupeme, prolisujeme, promícháme důkladně se solí
2. Rozpustíme tuk (použil jsem OMEGU), přivedeme ho těsně pod bod varu, přidáme česnek, zahříváme 5 minut na 85-90 °C, pak ihned plníme do sklenic
3. Zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a po vychladnutí uložíme v chladu a temnu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy