REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný křen

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná příloha k vařeným, pečeným, grilovaným a dušeným masům.


Ingredience:
350 gkřenu
150 gcukru krystal
750 mlvinného octa
2 lžičkysoli
skleničky s uzávěrem

Postup:

1. Křen oškrábeme a nastrouháme na jemno, je třeba, abychom získali 220 g nastrouhané hmoty
2. Připravíme si nálev; v hrnci svaříme ocet s cukrem a solí, nálev povaříme ještě 5 minut
3. Do nálevu vsypeme nastrouhaný křen a vaříme další 1-2 minuty
4. Křenovou hmotou naplníme důkladně omyté a osušené sklenice, pořádně je uzavřeme a takto připravený křen necháme týden uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy