Nakládaná zelenina v sladkokyselém nálevu.
Ingredience:
3 kg | bílého zelí |
2 kg | červené řepy |
1 kg | cibule |
Nálev: | |
1 bal. | přípravku Deko |
350 g | cukru |
3 dl | octa |
8 dl | vody |
3 dl | oleje |
1 lžíce | kmínu |
Postup:
1. Řepu v celku uvaříme do poloměkka, oloupeme ji a nakrájíme na kostičky
2. Zelí nakrouháme
3. Cibuli očistíme a na jemno nakrájíme
4. Všechny ingredience na nálev smícháme a cca 3 minuty povaříme 5. Vychladlým nálevem přelijeme připravenou nakrájenou zeleninu
6. Vše dobře promícháme a necháme 24 hodin v chladnu odležet
7. Konzumujeme buď čerstvé nebo můžeme sterilovat
8. Naplněné zavařovací sklenice sterilujeme 20-25 minut při teplotě 90-100 °C.
Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.