REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívané hrušky v malinové šťávě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrušky plněné sýrovou hmotou, podávané přelité horkou omáčkou.


Ingredience:
250 gmražených malin
200 gkrémového sýru (lučina, Ricotta)
70 gmoučkového cukru
2 ksvětších vyzrálých hrušek
2 lžícesmetany ke šlehání
plátky hrušek na ozdobení

Postup:

1. Mírně rozmrzlé maliny rozmačkáme a propasírujeme přes síto, pak do šťávy vmícháme 50 g moučkového cukru a za stálého míchání omáčku prohřejeme, ale nevaříme
2. Sýr vyšleháme se smetanou a zbylým moučkovým cukrem
3. Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme, vykrojíme jádřince a středy naplníme noky ze sýrové hmoty
4. Naplněné hrušky rozdělíme na dezertní talíře, přelijeme horkou omáčkou a nakonec ozdobíme podélně nakrájenými plátky hrušky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy