Hrušky plněné sýrovou hmotou, podávané přelité horkou omáčkou.
Ingredience:
250 g | mražených malin |
200 g | krémového sýru (lučina, Ricotta) |
70 g | moučkového cukru |
2 ks | větších vyzrálých hrušek |
2 lžíce | smetany ke šlehání |
plátky hrušek na ozdobení |
Postup:
1. Mírně rozmrzlé maliny rozmačkáme a propasírujeme přes síto, pak do šťávy vmícháme 50 g moučkového cukru a za stálého míchání omáčku prohřejeme, ale nevaříme
2. Sýr vyšleháme se smetanou a zbylým moučkovým cukrem
3. Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme, vykrojíme jádřince a středy naplníme noky ze sýrové hmoty
4. Naplněné hrušky rozdělíme na dezertní talíře, přelijeme horkou omáčkou a nakonec ozdobíme podélně nakrájenými plátky hrušky.