REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvový zajíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený zajíček z mouky, cukru, dýňových semínek, mrkve a dalších ingrediencí, nakonec posypaný moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
125 gcukru krupice
125 gneloupaných mandlí
100 gpolohrubé mouky
100 gmrkve
50 gdýňových semínek
2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
1 lžičkacitronové kůry
2 lžícecitronové šťávy
3 ksvajec
špetka soli
tuk a hrubá mouka na formu
Na dohotovení:
2 ksdýňových semínek nebo rozinek
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Omytou mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemno, mandle i s hnědou slupkou také nastrouháme na jemno
2. Žloutky utřeme s polovinou krupicového cukru do pěny, přidáme na jemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, dýňová semínka, na jemno nastrouhané mandle i mrkev a promícháme
3. Prosátou polohrubou mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva i špetkou soli a střídavě vmícháme do žloutkové pěny s tuhým sněhem vyšlehaným z bílků se zbylým krupicovým cukrem
4. Připraveným těstem naplníme tukem vymazanou a moukou vysypanou formu na zajíčka, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut, pak teplotu snížíme na 150 °C a dopékáme ještě 20 minut
5. Po upečení necháme zajíčka krátce zchladnout ve formě, poté ho opatrně vyklopíme a po úplném zchladnutí vytvoříme oči z dýňových semínek nebo rozinek a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy