REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkev po židovsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbený recept populární herečky a zpěvačky Ljuby Hermanové (24.3.1913 – 21.5.1996).


Ingredience:
500 gmrkve
3-4 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
máslo nebo olej
hladká mouka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou, oškrábanou mrkev nastrouháme na větší nudličky
2. Nastrouháme také jednu oloupanou cibuli a 3-4 stroužky česneku
3. Cibuli a česnek dáme na máslo či olej a necháme trochu zezlátnout, přidáme mrkev, osolíme a malinko zalijeme vodou, podusíme do měkka
4. Nakonec mrkev poprášíme hladkou moukou a dodusíme, dochutíme solí a pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy