REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkev po rýnském způsobu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky nastrouhaná mrkev, podušená spolu s nadrobno nakrájenou cibulí a jablky doměkka.


Ingredience:
600 gmrkve
50 grostlinného tuku nebo másla
3 ksnakyslá jablka
1 kscibule
voda
křen
cukr
sůl

Postup:

1. Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky a spolu s drobně nakrájenou cibulí dáme do hrnce s tukem
2. Osolíme, maličko podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou
3. Když je mrkev téměř měkká, přidáme oloupaná, na menší kousky nakrájená jablka bez jadřinců, dusíme a podle chuti maličko přisladíme
4. Hotový pokrm dochutíme strouhaným křenem a podáváme jako přílohu k pečeným masům, jako drůbeži a rybám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy