REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkev se zeleným hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrášek s mrkví podušený na másle.


Ingredience:
300 gmrkve
250 ghrášku (zmrazený)
50 gmásla
20 ghladké mouky
mletý pepř
cukr
sůl
trochu vody na podlití

Postup:

1. Očištěnou a opláchnutou mrkev nakrájíme na nudličky a krátce opečeme na rozpuštěném másle
2. Pak ji podlijeme trochou teplé vody, osolíme, přidáme špetku cukru a pod pokličkou dusíme skoro doměkka
3. Přidáme zmrazený hrášek, zaprášíme hladkou moukou, opepříme a obě zeleniny společně krátce podusíme.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k masu. Můžeme přidat ještě zmrazenou nebo sterilovanou kukuřici.

Poznámka:

Zeleninu dusíme při nižší teplotě, aby se neničily vitamíny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy