Upečené brambory s kysaným zelím a škvarkama, zalité zakysanou smetanou.
Ingredience:
1 kg | brambor |
400 g | sterilovaného kysaného zelí |
200 g | zakysané smetany |
200 g | škvarků |
2 ks | větší cibule |
bazalka | |
vegeta | |
pepř | |
olej |
Postup:
1. Brambory dobře umyjeme, necháme slupku a nakrájíme je na čtvrtky
2. Olejem vymazaný pekáč vyskládáme brambory, na ně naklademe na plátky pokrájenou cibuli, okořeníme pepřem, bazalkou a vegetou
3. Obsah pekáče pak zasypeme škvarkami
4. Nakonec poklademe zelí zbavené nálevu a vše zalijeme kysanou smetanou
5. Dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C cca na 30-40 minut.
– Takto upravené brambory nejlépe chutnají s plátkem orestovaného uzeného masa.