REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkonošský toč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborová placka zapečená v troubě, servírovaná zatočená do tvaru závinu.


Ingredience:
1,5 kgsyrových brambor
80 gsádla
3/4 lmléka
4 ksstroužky česneku
12 lžicškvarků
9 lžicstrouhanky
mletý černý pepř
majoránka
sůl
hladká mouka

Postup:

1. Syrové brambory oškrábeme, opláchneme ve studené vodě a ustrouháme na kaši
2. Dáme na síto a necháme odkapat do mísy, pak vodu slijeme a zbylý škrob si ponecháme
3. Brambory spaříme horkým mlékem a přidáme drobně nasekané škvarky, se solí utřený česnek, majoránku, mletý pepř, sůl a strouhanku, vše důkladně promícháme (je-li těsto řídké, přimícháme trochu hladké mouky)
4. Pekáč vymažeme sádlem, pak do něj vlijeme bramborové těsto, směs urovnáme
5. Pečeme v předem vyhřáté, hodně horké troubě asi 20 minut
6. Ještě horkou placku stočíme nožem v závin a servírujeme.

Doporučení:

K takto připravené bramborové placce servírujeme například uzené maso a kysané zelí nebo hlávkový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy