REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mléčná polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka uvařená z plnotučného mléka, vody, masoxu, polohrubé mouky a vejce, zdobená petrželkou.


Ingredience:
150 gpolohrubé mouky
3/4 lplnotučného mléka
3/4 lvody
1 kskostky masoxu
1 ksžloutek
sekané zelená petrželka
drobení z 1 ks vejce
sůl

Postup:

1. Z vajíčka a mouky připravíme strouhání, necháme je chvíli oschnout
2. Vodu uvedeme do varu, přidáme kostku masoxu, sůl a zavaříme do ní drobení
3. Po pěti minutách varu do polévky vešleháme mléko a necháme přejít varem
4. Do hotové odstavené polévky zašleháme čerstvý žloutek a přidáme usekanou zelenou petrželku.

Poznámka:

Recept na drobení z 1 ks vejce najdete zde: Strouhání do polévky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy