REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kyselo s houbami a vejci z Podkrkonoší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato podhorská polévka se za první světové války připravovala i ve městech.


Ingredience:
100-150 guvařených brambor
30 gmásla
20 gdroždí nebo 2 lžíce suchého chlebového kvásku
1/4 lkysané smetany
1/4 lmléka
3/4 lvody
2 ksvejce
1 kscibule
1 hrstčerstvých nebo přiměřeně sušených hub
2 lžícechlebové mouky
kmín
sůl

Postup:

1. Do vody dáme sůl, kmín, nakrájené houby čerstvé nebo nabobtnalé sušené
2. Několik hodin před vařením přelijeme kvásek vlažnou vodou nebo mlékem, rozmícháme s chlebovou moukou nebo si připravíme kvásek z droždí a mouky
3. Dobře rozkverlaný kvásek vlijeme nejlépe přes cedník do vařící polévky za stálého míchání
4. Povařenou polévku zalijeme smetanou a rozkverlaným vejcem a přidáme osmaženou a nakrájenou cibuli
5. Na talíře dáme uvařené brambory, na másle usmažená vejce a polévkou přelijeme.

Poznámka:

Velmi často se připravovala bez vajec.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy