REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minutkové kysané zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilované kysané zelí podušené spolu s kousky jablek, cukrem a kořením.


Ingredience:
600 gsterilovaného kysaného zelí i s nálevem
60 goleje
2 ksvětší nakyslá jablka
kmín
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme překrájené sterilované zelí i s nálevem, máme-li nálevu málo, nepatrně zelí podlijeme vodou
2. Přidáme na kostičky nakrájená, oloupaná jablka bez jadřinců a drcený kmín, za občasného zamíchání dusíme 10 minut
3. Zelí dle chuti osladíme, okyselíme octem a okořeníme kmínem, případně i osolíme.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k tučným vařeným, či pečeným masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy