REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravské zelí II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladkokyselé přílohové zelí připravené podušením kysaného zelí spolu s cibulí, kostičkami slaniny či uzeného a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
4 hrstikysaného zelí
150-200 guzeného špeku nebo masa
2 ksmenší brambory (syrové)
2 kscibule
(ocet)
voda
kmín
cukr
sůl

Postup:

1. Zelí překrájíme, je-li příliš kyselé, tak ho propláchneme pomocí cedníku pod studenou tekoucí vodou
2. V hrnci vyškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu nebo uzené maso, přidáme na nadrobno pokrájenou cibuli, tu necháme zesklovatět
3. Přidáme cukr, ten necháme zkaramelizovat
4. Do základu přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou cca 15 minut
5. Přidáme na jemno nastrouhané a oloupané brambory a dusíme dalších 10 minut
6. Zelí nakonec podle potřeby dosolíme, dosladíme, případně přidáme pár kapek octa.

Poznámka:

Původní recept Nadi Indruchové, volně upraveno ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy