REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medová pěna s drobným ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodní lázni vyšlehaný med spolu s vaječnými žloutky, vychlazený, promíchaný s tuhým sněhem z bílků, servírovaný s kousky ovoce.


Ingredience:
8 lžicrybízu, angreštu nebo ostružin
1/4 lmedu
4 ksvejce

Postup:

1. Med utřeme se žloutky a ve vodní lázni ho vymícháme do zhoustnutí, odstavíme a necháme vychladnout
2. Do prochladlého medu vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Při plnění pohárů prokládáme pěnu očištěným, opraným a okapaným ovocem
4. Poháry vychladíme a podáváme posypané hrubě rozsekanými ořechovými jádry.

Poznámka:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy