REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lačná pýcha z Vysočiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento dezert podáváme v létě vychlazený a v zimě teplý.


Ingredience:
0,5 lmléka
80 gcukru krupice
3 ksvejce
1 kscelé vanilky
1 lžičkasolamylu nebo pudinku s vanilkovou příchutí
sůl

Postup:

1. Z mléka odebereme asi 1 dl a zbytek dáme vařit
2. Z bílků a několika zrnek soli ušleháme sníh a zašleháme do něj polovinu cukru
3. Do vroucího mléka vykrajujeme lžičkou noky, necháme po každé straně přejít jednou varem a děrovanou lžící vybereme, uvařené nočky postupně skládáme do misek
4. Ve zbylém mléce rozkverláme žloutky, zbytek cukru a škrob, přidáme kousek po délce rozpůlené vanilky a vlijeme do procezeného mléka, ve kterém jsme vařili nočky, za stálého míchání necháme zhoustnout
5. Hotovým krémem podlijeme nočky, které vyplavou na povrch.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy