REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mouřenín v bílé košili

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pudink dle staročeského krajového receptu.


Ingredience:
100 gstrouhaných neloupaných mandlí
100 gmásla
70 gpískového cukru
6 ksvajíček
4 kstabulky čokolády na vaření
1 ksvanilinového cukru
1/4 lsladké šlehačky

Postup:

1. Máslo utřeme se žloutky, které přidáváme jeden po druhém
2. Důkladně utřeme, přidáme cukr, strouhané neloupané mandle, změklou čokoládu a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Hmotu nalijeme do dobře vymaštěné a strouhankou vysypané formy, do ní vhodíme penízek, formu přikryjeme víkem a dáme vařit do vodní lázně asi na 1 hodinu
4. Poté vyjmeme z vody, sejmeme víko, necháme vychladnout a překlopíme pudink na mísu a celý potřeme ušlehanou smetanou
5. Pudink rozdělíme na tolik dílů, kolik je členů rodiny a následuje napjaté očekávání, kdo bude mít ve své porci penízek, ten prý nebude mít v příštím roce problémy s nedostatkem oběživa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy