Čokoládové bonbony jsou neuvěřitelně dobré, a proto nebezpečně návykové. Většinou stačí kousek či dva pro dokonalý chuťový zážitek a také pro zasycení. Opět máte před sebou velmi flexibilní recept, který můžete donekonečna ochucovat různými přírodními aromatickými esencemi. Čokoláda miluje ovoce stejně jako květinové parfémy.
Ingredience:
Na ganache: | |
200 g | hořké čokolády 70 % |
100 g | smetany |
50 g | sekaného kandovaného ovoce |
50 g | másla |
2 g | mořské soli |
Na dokončení: | |
50 g | kakaa |
třpytky |
Postup:
- Příprava ganache; smetanu přivedeme spolu se solí k varu. Nalijeme na čokoládu a necháme rozpustit. Po částečném zchladnutí vmícháme poloměkké máslo a kandovanou kůru. V chladničce necháme ztuhnout.
- Odleželou hmotu nabíráme lžičkou a v dlaních tvoříme nepravidelné kuličky. Ty protřepeme v kakau.
- Dozdobíme třpytkami a necháme dobře vychladit.
Další recepty Josefa Maršálka zveřejněné v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz najdete zde: Mistr cukrář a pekař Josef Maršálek
Poznámka:Recept z kuchařky “Moderní česká cukrařina” mistra cukráře a pekaře Josefa Maršálka.