Přílohové knedlíky z housek, mouky, vajec, mléka a petrželky.
Ingredience:
100 g | hrubé mouky |
150 ml | mléka |
2 lžíce | nasekané petrželky |
10 ks | housek (den staré) |
4 ks | vajec |
muškátový květ | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Housky nakrájíme na menší kostky
2. Vejce smícháme s mlékem, dochutíme muškátovým květem a osolíme
3. Pak smícháme s houskou, na jemno nasekanou petrželkou, hrubou mouku (podle potřeby) a promícháme
3. Hotové těsto rozdělíme do utěrek, které stočíme tak, abychom vytvarovali klasický tvar knedlíku, svážeme provázkem, aby utěrka nepovolila a knedlík dobře držel tvar
4. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 25 minut
5. Uvařené knedlíky vyndáme z vody i utěrek, když budeme hned servírovat, nakrájíme nití a když budeme podávat až druhý den, tak nekrájíme jen propícháme na několika místech vidličkou.