REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maminčiny knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohové knedlíky z housek, mouky, vajec, mléka a petrželky.


Ingredience:
100 ghrubé mouky
150 mlmléka
2 lžícenasekané petrželky
10 kshousek (den staré)
4 ksvajec
muškátový květ
voda
sůl

Postup:

1. Housky nakrájíme na menší kostky
2. Vejce smícháme s mlékem, dochutíme muškátovým květem a osolíme
3. Pak smícháme s houskou, na jemno nasekanou petrželkou, hrubou mouku (podle potřeby) a promícháme
3. Hotové těsto rozdělíme do utěrek, které stočíme tak, abychom vytvarovali klasický tvar knedlíku, svážeme provázkem, aby utěrka nepovolila a knedlík dobře držel tvar
4. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 25 minut
5. Uvařené knedlíky vyndáme z vody i utěrek, když budeme hned servírovat, nakrájíme nití a když budeme podávat až druhý den, tak nekrájíme jen propícháme na několika místech vidličkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy