REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravské špekové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodě uvařené přílohové knedlíky připravené z hrubé mouky, osmažených kousků žemlí, mléka, slaniny a žloutků.


Ingredience:
100 gslaniny
3 ksžemlí (rohlíků)
2 ksžloutky
1/2 lmléka
hrubá mouka podle potřeby
sůl
voda na uvaření

Postup:

1. Slaninu nakrájíme na kostky, necháme rozškvařit
2. Na slanině pak opečeme na kostičky pokrájené žemle
3. Z mléka, žloutků, soli a hrubé mouky vypracujeme těsto, přimícháme vychladlé žemle, těsto necháme asi 1 hodinu odpočinout
4. Z těsta vypracujeme kulaté knedlíky, které zavaříme v mírně osolené, vroucí vodě
5. Knedlíky nakrájené na půlky servírujeme k hovězímu nebo uzenému masu spolu se zelím.

Poznámka:

Recept pochází z Jihlavska.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy