REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maková omáčka s medem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mléce povařený mletý mák, ochucený skořicí, medem a hřebíčkem, omáčka nakonec zahuštěná perníkem. Touto omáčkou se polévaly kynuté knedlíky.


Ingredience:
200 gmáku
50 gstrouhaného perníku
1 lmléka nebo smetany
2 lžícemedu
2 kshřebíčky
špetka skořice
sůl

Postup:

1. Umletý mák zalijeme mlékem a povaříme
2. Ochutíme mletou skořicí a tlučeným hřebíčkem, osladíme medem a zahustíme strouhaným perníkem
3. Nakonec jen špetkou soli osolíme, hotovou teplou omáčkou poléváme kynuté knedlíky.

Doporučení:

Naše babičky do této omáčky také někdy drobily vánočku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy