REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Loštický řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeský recept na mleté vepřové řízky ochucené tvarůžkami, česnekem, pepřem a majoránkou, usmažené buď na sádle nebo v oleji, případně upečené v troubě.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa (plecko, kýta ...)
150-180 golomouckých tvarůžků
4-5 ksstroužků česneku
1 ksvejce
2 hrstistrouhanky
majoránka
pepř
sůl
Ostatní:
strouhanka na obalení, olej na smažení, (papír na pečení)

Postup:
  1. Do pomletého masa zamícháme nastrouhané tvarůžky, se solí utřený česnek, vajíčko, trochu pepře, majoránky a mírně osolíme
  2. Zahustíme strouhankou, pak z masové směsi vypracujeme oválné placičky, které obalíme ve strouhance
  3. Smažíme v dobře rozpáleném slunečnicovým oleji, nebo sádle, jak to dělaly naše babičky.
Doporučení:

Místo smažení v oleji můžeme mleté řízečky upéct dorůžova v troubě vyhřáté na 200 °C nejlépe na pečícím papíře, jen pokapané olejem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy