REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Připravená směs z uvařeného a nadrobno nasekaného květáku, žemle, mouky a vejce, opečená v oleji ve tvaru noků. Recept ze Šumperska.


Ingredience:
500 gočištěného květáku
150 goleje
100 gžemle
50 gmléka
50 ghladké mouky
2 ksvejce
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěný květák uvaříme do měkka, prochladlý nasekáme nadrobno
2. Žemli zbavíme kůrky, nakrájíme na tenké plátky, zvlhčíme mlékem, rozmačkáme a promícháme s nasekaným květákem
3. Do směsi přidáme rozmíchaná vejce, prosátou mouku, okořeníme pepřem, osolíme a dobře promícháme
4. Ze směsi tvarujeme noky a smažíme je v horkém oleji.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme například bramborovou kaši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy