Na pánvi zprudka opečené okořeněné plátky vepřového masa, ty pak obalené do směsi ze zelí, mouky, vajíček a česneku, usmažené pěkně dozlatova.
Ingredience:
4 ks | plátky vepřové pečeně |
4 ks | vejce |
6 ks | stroužků česneku |
1 sklenice (500 g) | bílého zelí |
hladká mouka dle potřeby | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso osolíme a opepříme, orestujeme krátce na pánvi, odložíme stranou a připravíme těsto
2. Zelí vyjmeme ze sklenice a vymačkáme šťávu, dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme česnek, promícháme a zalijeme rozkverlanými vejci, vymícháme a zahustíme moukou dle potřeby (těsto by mělo být hustější jako na bramborákové těsto)
3. Na pánvi ve větším množství oleje pomalu smažíme (malá rada, kdo moc nezná jakým zpusobem, položíme si na ruku maso, potřeme směsí a opatrně překlopíme do oleje, na pánvi pak doděláme vrchní část směsí pomocí lžíce
4. Podáváme s vařenými brambory a zeleninou, je vhodná i tatarka, kdo má rád.
Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská