REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kobzolový vánoční řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky vepřové kýty nebo kotlety obalené v bramborovém těstě a usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 kgvepřové kýty nebo kotlety
750 goloupaných brambor
50 gtvrdého sýra na strouhání
20 ghladké mouky
1 ksvejce
mletý pepř
sůl
olej na osmažení

Postup:

1. Připravíme si bramborové těsto smícháním jemně nastrouhaných syrových brambor, vejce, soli, pepře, 2 lžic mouky a strouhaného sýra
2. Maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji na pánvi po obou stranách asi 4 až 5 minut
3. Opečené maso namočíme v bramborovém těstě a usmažíme na oleji do světle hněda.

Doporučení:

Podáváme s vařenými na másle opečenými brambory a brusinkovým kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy