REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malínské plněné placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky z mletého vepřového masa, cibule, vejce, veky, křenu a slaniny, plněné křenem, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
800 gvepřového masa (plecko, libový bůček, ramínko)
200 gveky
50 gslaniny
2 ksvajec
2 ksvětší cibule
2 ksstroužků česneku
1 lžičkapikantní hořčice
150 mlčerného piva
strouhaný křen
hladká mouka
strouhanka
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vepřové maso umeleme s jednou oloupanou cibulí a vekou navlhčenou v pivu
2. Na rozpečené slanině orestujeme druhou oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, vmícháme k masu se 2 lžícemi na jemno nastrouhaného křenu
3. Směs dochutíme pepřem, oloupanými utřenými stroužky česneku se solí, zalijeme zbývajícím pivem, spojíme vejcem a podle potřeby zahustíme strouhankou
4. Z hmoty vytvoříme pacičky, vždy mezi dvě dáme 1 lžíci na jemno nastrouhaného křenu, přitlačíme dlaněmi, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci s pikantní hořčicí a ve strouhance
5. Obalené kousky smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy