REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečenky z hub

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další staročeský recept na využití čerstvých nebo mražených hub. Povařené, nastrouhané brambory promíchané s moukou a na cibulce osmahnutými, vychlazenými houbami, ze směsi vytvarované placičky, ty usmažené na sádle dozlatova.


Ingredience:
700 gvařených brambor
500 gčerstvých nebo zmražených hub
1 ksvětší cibule
polohrubá mouka
strouhanka
sádlo
pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na nudličky 2. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nasekané houby, osolíme, dochutíme kmínem a podusíme do měkka
3. Houby necháme vychladnout, pak je nasekáme na jemno
4. Připravené houby promícháme s brambory, zahustíme několika lžícemi polohrubé mouky ze směsi vytvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance 5. Na rozpáleném sádle smažíme, z obou stran, dozlatova 6. Opečenky podáváme teplé se zeleninou, nebo kyselím zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy