REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lívance podle našich babiček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívance podle receptu z minulého století, jak je připravovaly naše babičky. Jedná se o variantu kynutých lívanců usmažených na sádle dozlatova, servírovaných potřených marmeládou a ozdobených tvarohem a ušlehanou smetanou.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
0,5 lmléka
1/4 kskostky droždí
1 ksvejce
cukr
sádlo
sůl
Ostatní:
marmeldáda, tvaroh a ušlehaná smetana

Postup:

1. Z vlažného mléka, kousku droždí a cukru uděláme kvásek, necháme ho vzejít
2. Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a nalijeme vlažné mléko v kterém jsme rozmíchali vejce a špetku soli, vše promícháme, přidáme kvásek, opět promícháme, až vznikne řídké těsto, které dáme stranou a necháme 30 minut vykynout
3. Lívanečník vymastíme sádlem, naléváme těsto z kterého smažíme jednotlivé lívance a to z obou stran
4. Hotové lívance potřeme marmeládou, posypeme tvarohem a ozdobíme kopečkem smetany.

Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy