REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lívanečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé kulaté lívanečky z řidšího kynutého těsta, opečených na oleji v lívanečníku dorůžova.


Ingredience:
500 ghladké mouky
50 gcukru krupice
25 gdroždí
10 gcitrónové kůry
2 ksvajec
0,7 lmléka
špetka soli
olej na smažení

Postup:

1. Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté mouky a promícháme, až vznikne řídké těstíčko – kvásek, který necháme na teple vykynout
2. Do vykynutého kvásku přidáme zbylé vlažné mléko, rozšlehaná vejce, jemně nastrouhanou kůru z pečlivě opláchnutého citrónu, sůl a zbylou dávku prosáté mouky, směs pečlivě promícháme, prošleháme a necháme opět částečně vykynout
3. Vykynuté těstíčko pak naléváme do olejem vytřených lívanečníků a lívance opečeme po obou stranách dorůžova
4. Zdobíme marmeládou, tvarohem, šlehačkou …

Doporučení:

Lívance podáváme například s tvarohem a borůvkami, nebo se šlehačkou a skořicí, s marmeládou …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy