REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lívance bez kvasnic II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Třeboňska na lívance podávané se zavařeninou.


Ingredience:
4 ksvejce
4 lžícehaldké mouky
2 lžícecukru
1/4 lkysané smetany
špetka soli
olej na smažení

Postup:

1. Bílky oddělíme od žloutků, z bílků ručním elektrickým šlehačem vymícháme tuhý sníh
2. Ve smetaně rozšleháme žloutky i mouku, osolíme
3. Nakonec vmícháme tuhý bílkový sníh
4. Z těsta pečeme na pánvi velké lívance
5. Servírujeme je horké, potřené zavařeninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy