REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likérový beránek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený beránek z mouky, cukru, vaječného likéru, rumu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
200 gměkkého tvarohu
200 gmoučkového cukru
200 gmásla
200 gpolohrubé mouky
10 gkakaa
50 mlvaječného likéru
50 mlrumu
3 ksvajec
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
1 kssáčku vanilkového cukru
tuk a polohrubá mouka na formu
Na dohotovení:
2 ksrozinek na oči
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Změklé máslo nakrájené na menší kousky utřeme se žloutky, měkkým tvarohem, moučkovým i vanilkovým cukrem dohladka
2. Pak přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, vaječný likér, rum, promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Formu na beránka vymazanou tukem a vysypanou polohrubou moukou naplníme do 3/
4 těstem, do zbylého těsta vmícháme kakao, potom tmavé těsto rozdělíme lžičkou do formy, vidličkou zlehka promícháme a vytvoříme mramorování
4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 50 minut, po upečení necháme beránka krátce zchladnout ve formě, poté ho vyklopíme, po vychladnutí pocukrujeme, uděláme oči z rozinek a ozdobíme stužkou se zvonečkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy