REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lepenice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozmačkané vařené brambory smíchané s podušeným zelím.


Ingredience:
400 gbrambor
250 gkysaného zelí
1 kscibule
4 lžícemléka
1 lžícesádla
kmín
sůl
voda

Postup:

1. Oškrábané brambory uvaříme ve slané vodě s kmínem, zcedíme je a necháme mírně vychladnout
2. Zelí podusíme v malém množství vody
3. Brambory rozmělníme (jako na bramborovou kaši), přidáme mléko, část vody z brambor a dušené zelí
4. Nakonec vmícháme na sádle osmaženou, jemně pokrájenou, cibuli
5. Podle chuti osolíme.

Poznámka:

Foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy