REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kysané zelí vařené moravské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava kysaného zelí dle tradičního receptu z Moravy.


Ingredience:
500 gkysaného zelí
2 lžícehladké mouky nebo 0,125 l kysané smetany
2 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
krystalový cukr
cibule
kmín
sůl
(kůže ze slaniny nebo vepřová nožka apod.)

Postup:

1. Čistě kysané zelí nemyjeme, jen pokrájíme a dáme vařit do trochy slané vody s kmínem, cukrem a podle možnosti i s kůží ze slaniny, vepřovým kolínkem apod
2. Když je poloměkké, uděláme na krájené cibuli světlou jíšku, jíž zelí zahustíme, případně zelí omastíme zpěněnou cibulkou a zahustíme zátřepkou ze smetany.

Doporučení:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Zátřepka je vlastně jíška z mouky a smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy