REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lepenice II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory promíchané se zelím, kmínem a osmaženou cibulí. Recept z receptáře našich babiček.


Ingredience:
700 gbrambor
300 gkysaného zelí
1 lžičkakmínu
2 lžícesádla nebo oleje
1 lžícehladké mouky
2 ksvětších cibulí
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky o hraně 2cm, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme doměkka
2. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na silnější kroužky, obalíme je v hladké mouce, osmažíme v rozehřátém sádle dozlatova a necháme na papírové utěrce odkapat od sádla 3. Druhou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme překrájené zelí, kmín a vše prohřejeme
4. Uvařené brambory scedíme, přidáme ke směsi se zelím, promícháme a podle chuti dosolíme, rozdělíme na talíře a doplníme osmaženou cibulkou.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k uzenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy