REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kysané zelí II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá tradiční česká příloha.


Ingredience:
10 kgzelí
200 gsoli
kmín
kameninová nádoba nebo dřevěný soudek

Postup:

1. Zelí jemně nakrouháme (košťály raději vyřízneme)
2. Krouhanku plníme do kameninových nebo soudků vhodných pro kvašení zelí, prosypáváme kmínem a solí, každou vrstvu pečlivě upěchujeme
3. Zelí zatížíme, nádobu umístíme v teplotě 15-20 °C
4. Po 2-3 týdnech nádoby přemístíme do chladnějšího prostředí, vhodná je teplota tak do 10 °C, dbáme, aby zelí bylo stále zakryto tekutinou a odstraňujeme bílý povlak, tzv. křís.

Doporučení:

Nejvhodnější pro uchování zelí je teplota kolem 4 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy