REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákový salát s rajčaty II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené růžičky květáku a hranolky celeru smíchané s kostičkami balkánského sýra, cherry rajčátky a kroužky červené cibule, salát ochucený olejem, česnekem, solí, pepřem a omáčkou balsamico, servírovaný jen tak, samotný, nebo například s celozrnným pečivem.


Ingredience:
300 gkvětáku
200 gcherry rajčátek
100 g celeru
100 g balkánského sýru
2 ksstroužky česneku
1 ksčervené cibule
1/2 kspórku
pár kapek omáčky balsamico
pepř
olej
sůl
mírně osolená a citronovou šťávou okyselená voda

Postup:

1. Květák rozebereme na malé růžičky a vhodíme do mírně osolené vroucí vody, kam jsme přidali také 1 lžíci citronové šťávy, aby zůstal květák krásně bílý, vaříme 3-4 minuty, pak ho vytáhneme a necháme důkladně okapat a vychladnout
2. Celer nakrájíme na hranolky a povaříme opět v mírně osolené vodě s lžíci citronové šťávy, vaříme déle, tedy 6-8 minut, opět ho vytáhneme a necháme okapat a vychladnout
3. Vychladlý květák smícháme v míse s celerem, přidáme cherry rajčátka, červenou cibuli na kroužky a na kostičky nakrájený balkánský sýr
4. Ochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem a zakápneme olejem a omáčkou balsamico, promícháme a necháme vychladit v lednici, podáváme samotné nebo s celozrnným pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy