REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákový salát s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené kousky květáku a celeru promíchané spolu s nakrájenými rajčaty a cibulí, salát ochucený prolisovaným česnekem a kořením, nakonec zakápnutý olejem.


Ingredience:
300 gkvětáku
200 grajčat
100 gceleru
100 gnivy
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Květák rozebereme na malé růžičky a vhodíme do mírně osolené vroucí vody, kde jsme přidali lžíci citronové šťávy aby zůstal krásně bílí, vaříme 3-4 minuty
2. Celer nakrájíme na hranolky a povaříme opět v mírně osolené vodě s lžíci citronové šťávy, vaříme déle tak 6-8 minut
3. Vychladlý, okapaný květák smícháme v míse s celerem, přidáme nakrájená rajčata na měsíčky, červenou cibuli na kroužky a na kostičky nakrájenou nivu
4. Ochutíme utřeným česnekem, solí, pepřem a zakápneme olejem, promícháme a necháme vychladit.

Doporučení:

Podáváme samotné, nebo s celozrnným pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy