Salát připravený z čerstvého květáku, ředkviček, cibule, oleje, cukru, octa, vody, pepře a soli.
Ingredience:
500 g | květáku |
1 svazek | ředkviček |
1 ks | cibule |
2 lžíce | oleje |
voda | |
ocet | |
cukr | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Květák si očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky, které pak nakrájíme na menší kousky, košťál nastrouháme na větší nudličky
2. Ředkvičky si omyjeme a také nastrouháme na větší nudličky
3. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno
4. V misce si promícháme připravený květák s ředkvičkami a cibuli, ochutíme octem, vodou, cukrem, pepřem a solí dle chuti
5. Hotový salát necháme odležet v chladu, poté servírujeme.