REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Labužnický salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky povařeného celeru a mrkve, obložené spolu s kolečky banánu a jablka, polité okyselenou majonézou.


Ingredience:
500 gočištěného celeru
2 ksmrkve
2 ksbanány
1 ksvětšího jablka
malá majonéza
citronová šťáva
sůl
voda na uvaření zeleniny

Postup:

1. Celer uvaříme v okyselené a osolené vodě doměkka, potom ho nakrájíme na plátky
2. Zvlášť uvařenou mrkev a banán nakrájíme na kolečka, oloupané jablko na kostičky
3. Do skleněné misky naskládáme střídavě plátky celeru, mrkve, banánů a kostičky jablka
4. Vše přelijeme okyselenou majonézou.

Poznámka:

Majonézu si můžete připravit sami: Majonéza základní, Majonéza základní II..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy