Takto připravené křepelky jsou delikátní masové jednohubky vhodné k vínu.
Ingredience:
4 ks (asi 800 g) | křepelky |
kukuřičná mouky na poprášení | |
slunečnicový olej na usmažení | |
skrojky citronu na ozdobu | |
Na ochucenou sůl: | |
40 g | hrubozrnné soli |
1/2 lžičky | červeného pepře |
3 ks | celé hvězičky badyánu |
1 ks | kousek skořice |
Postup:
1. Na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem nasypeme hrubozrnnou mořskou sůl, čerstvě pomletý červený pepř, hvězdičky badyánu a snítek skořice, vše promícháme a opékáme tak 1-2 minuty, sundáme z ohně a necháme prochladnout
2. Křepelky naporcujeme na čtvrtinky, ty postupně obalíme v kukuřičné mouce
3. V dobře rozpáleném oleji křepelky smažíme 3-5 minut dozlatova a dokřupava
4. Křepelky dáme do mísy a posypeme ochucenou solí, musíme je v ní rovnoměrně obalit
5. Křepelky podáváme se skrojky citronu, posypané další solí.