REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kvíčaly pečené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené kvíčaly na másle okořeněné jalovcem a pepřem. Podáváme jako teplý mezichod.


Ingredience:
Pro 4 – 6 osob:
6 kskvíčal
6 kszrnek jalovce
5 kszrnek pepře
6 ksbobulí hroznového vína
6 ksplátků slaniny
100 gmásla
40 gcibule
10 mlpřírodního červeného vína
vývar
sůl

Postup:

1. Připravené a očištěné kvíčaly uvnitř i na povrchu osolíme, do každé dáme zrnko jalovce a bobuli čerstvého vína, pak je svážeme, obalíme plátkem slaniny a nití ovážeme
2. V kastrole rozpálíme máslo, v něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pepř, na to dáme připravené kvíčaly, podlijeme je vývarem a přikryté pokličkou dusíme asi 20 minut
3. Pak je odkryjeme a v troubě po obou stranách do červena opečeme
4. Hotové kvíčaly zbavíme nití, položíme na topinky, urovnáme na nahřátou mísu a přelijeme je procezenou šťávou, ochucenou červeným vínem a krátce povařenou.

Doporučení:

– Příloha: Bramborové krokety a brusinkový kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy