REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehký závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin z oříškového těsta naplněný tvarohovou náplní a malinami, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
200 ghladké mouky
100 gmásla
50 gmletých lískových oříšků
120 mlsmetany ke šlehání
1 lžícemoučkového cukru
1 ksžloutku
špetka soli
Na náplň:
2-3 ksvajec
1 kssáčku skořicového cukru
500 gměkkého tvarohu
200 gmalin
125 gmoučkového cukru
70 gstrouhanky

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, na menší kousky nakrájeného změklého másla, žloutku, smetany, na jemno mletých lískových oříšků a špetky soli vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut odležet
2. Do mísy dáme měkký tvaroh, přidáme moučkový i skořicový cukr, vše promícháme a nakonec po jednom zapracujeme vejce
3. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm, střed posypeme strouhankou, potřeme připravenou tvarohovou náplní a poklademe malinami
4. Závin stočíme, povrch potřeme rozšlehaným bílkem, dáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 minut
5. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce, potom nakrájíme na porce a pocukrujeme.

Doporučení:

Můžeme použít i jiné ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy