REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová slepovaná vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velice dekorativní velikonoční vejce upečená v troubě, po vychladnutí slepená smetanovým krémem, zdobená obarvenou bílkovou pěnou.


Ingredience:
Na těsto:
1 kghladké mouky
500 gHera máslová příchuť
250 gmoučkového cukru
3 ksžloutky – bílky použijeme na zdobení
Na krém:
250 grostlinného tuku Hera máslová příchuť
100 gkondenzovaného slezeného mléka
100 gbílé čokolády
100 gpistácií

Postup:
  1. Veškeré suroviny na těsto spojíme a uhněteme hladké těsto, které dáme přes noc vychladit
  2. Poté vyválíme cca 5 mm tlustý plát a vykrájíme z něj vejčité tvary
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170° C asi 10 minut
  4. Připravíme krém na slepení; vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem, poté všleháme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmícháme na jemno nasekané pistácie
  5. Zdobíme bílkovou polevou dle fantazie.

Bílková poleva:

  1. Dle množství bílku přidejte stejné množství krupicového cukru a šlehejte tak 15 minut
  2. Poté opatrně stěrkou vmíchejte dvojnásobné množství dobře prosátého moučkového cukru (glazuru lze dobarvovat dle potřeby vodou ředěnými potravinářskými barvami).
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy