Velice dekorativní velikonoční vejce upečená v troubě, po vychladnutí slepená smetanovým krémem, zdobená obarvenou bílkovou pěnou.
Ingredience:
Na těsto: | |
1 kg | hladké mouky |
500 g | Hera máslová příchuť |
250 g | moučkového cukru |
3 ks | žloutky – bílky použijeme na zdobení |
Na krém: | |
250 g | rostlinného tuku Hera máslová příchuť |
100 g | kondenzovaného slezeného mléka |
100 g | bílé čokolády |
100 g | pistácií |
Postup:
- Veškeré suroviny na těsto spojíme a uhněteme hladké těsto, které dáme přes noc vychladit
- Poté vyválíme cca 5 mm tlustý plát a vykrájíme z něj vejčité tvary
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170° C asi 10 minut
- Připravíme krém na slepení; vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem, poté všleháme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmícháme na jemno nasekané pistácie
- Zdobíme bílkovou polevou dle fantazie.
Bílková poleva:
- Dle množství bílku přidejte stejné množství krupicového cukru a šlehejte tak 15 minut
- Poté opatrně stěrkou vmíchejte dvojnásobné množství dobře prosátého moučkového cukru (glazuru lze dobarvovat dle potřeby vodou ředěnými potravinářskými barvami).
Zdroj: www.pecenijeradost.cz